Elk dier leeft zijn eigen bijzondere en unieke natuur.
Apen springen in bomen, dat doen olifanten niet.
Vogels vliegen en vissen zwemmen.
Olifanten als apen laten klimmen in bomen,
Is als stenen omhoog willen laten vallen.
Dat is onmogelijk en tegen zijn natuur, hij is zo niet gebouwd.
Een in bomen springende olifant zal never realiteit worden.

 

 

Wij mensen zijn ook allemaal bijzonder en uniek!
De vraag is: uit ons innerlijk zich in ons uiterlijk óf
stuurt ons uiterlijk ons innerlijk?
Proberen we van kikkers veren te plukken, en olifanten te laten springen in bomen?

 

 

Waar ben jij ?
Onder je olifantenhuid ?
Durf jij jouw kikker te kussen ?
Leef en vier jij je eigenheid ?

 

 

 

De eigenheid van een lotus laat haar vanuit de modder groeien richting het licht.
Zij sluit zich in het donker en opent in het licht, dat is haar natuur.
Mooi mens, ik nodig je uit:
Gooi ballast af die jou niet toebehoort,
Omarm je plussen en minnen,
Soupeer je overgewicht, zo groeit jouw innerlijk licht,
Spreid je vleugels.
En leef je allermooiste vrije leven!

 

Logo in de kleur goud:

Vleugels geven vrijheid, door vleugels te spiegelen ontstaat een lotusbloem, hier binnenin ontvouwt zich in het licht een evenwichtig individu.

Goud helpt om duidelijkheid te scheppen en om besluiten te nemen. Het trekt overvloed aan, vergroot je bewustzijn en helpt je om in aanraking te komen met wijsheid, diepe kennis en vreugde. De kleur goud versterkt elk gebied van je lichaam en geest.

Over olifanten:
Brenger van geluk, symbool voor geduld, wijsheid en stabiliteit.

Lichte kant:
De olifant staat voor koningschap, waardigheid en een lang leven. De olifant is een leraar van de universele wijsheid. In de dierenwereld werkt hij als een rots in de branding. Door zijn vredige natuur, matigheid, terughoudendheid, medegevoel, hulpvaardigheid, kracht, oplettendheid en volharding toont hij je het ware koningschap. Zijn sociale gedrag laat een bepaalde strengheid en discipline zien, wat ten goede komt aan het leven in de gemeenschap.

Schaduw kant:
De olifant staat voor drammen, luiheid, vraatzucht, aangeleerde gedragspatronen en jezelf kleiner maken dan je bent. Over de olifant wordt beweerd dat hij niets vergeet en haatdragend kan zijn.

In het Hindoeïsme speelt de olifant een belangrijke rol en staat symbool voor: kracht, onsterfelijkheid en het overwinnen van de dood. Er bestaat ook een legende waarin de moeder van Boeddha tien maanden voor zijn geboorte, droomde van een witte olifant. Dit zou een voorteken zijn geweest voor zijn komst en sinds die tijd worden in India de witte olifanten als heilig gezien. Ook in China geldt de olifant, sinds oudsher, als symbool van kracht en wijsheid.

De Kikker staat voor het dierlijke in de mens
De kikker staat voor al onze eigenschappen, neigingen en driften, waarvan we het bestaan het liefst ontkennen. Meestal gaat het hierbij om aspecten van onze dierlijke natuur. Denk hierbij aan agressie, jaloezie, hebberigheid, lust en egoïsme. Een centraal thema is het overwinnen van onze dierlijke instincten en deze krachten aanwenden voor de realisatie van ons goddelijke potentieel.
Een van de valkuilen op de spirituele weg is het onderdrukken of ontkennen van neigingen die niet passen in het ideaalbeeld dat wij hebben van iemand de heilig of verlicht is. Deze energieën van onze ‘lagere’ of aardse natuur kunnen ons echter – gezuiverd en gesublimeerd – juist helpen om het hogere te verwezenlijken. Sterker nog, zonder deze oerkrachten blijven de poorten tot het goddelijke gesloten. Dit is wat het kikkerprins sprookje ons wil laten zien.
De kikker die uit het water (lees: het onderbewuste) omhoog komt, symboliseert de bewustwording van deze ‘schaduwaspecten’. Bewustwording alleen is echter niet voldoende: de kikker wil vriendjes worden met de prinses en wil dat zij hem lief heeft. Willen wij het goddelijke in ons vinden, dan zullen wij de ‘onaantrekkelijke’ aspecten van onszelf moeten omarmen en liefhebben, de lagere natuur moet worden opgenomen in de (energie van de) totale persoonlijkheid.

Het lelijke eendje:
De moraal van het lelijke eendje is dat je nooit alleen naar de buitenkant van iemand dient te kijken, don’t judge a book by it’s cover. Juist door naar de binnenkant te kijken zie je hoe mooi iemand is.

De lotusbloem:
De lotusbloem wordt heel veel gezien en gebruikt in het Hindoeïsme en Boeddhisme, het is in deze culturen een heilige bloem die symbool staat voor zuiverheid, puurheid, jouw schoonheid, innerlijke groei en de verbinding met het universum.

Deze symbolische betekenis is de ‘groei naar verlichting’ en zal vooral voortkomen uit het groeiproces van de bloem. De lotusbloem nestelt zich in de modder onder water en groeit dan heel krachtig richting het licht, waarna wij een prachtige bloem kunnen waarnemen drijvend op het water.
Dit proces kunnen wij ook als mens doormaken, zie dan de modder als onwetendheid en lijden en naarmate je groeit wordt je wijzer en als eenmaal de verlichting is behaalt, straal je net als die prachtige lotusbloem.

Een ander verhaal wat de ronde doet is dat Boeddha uit de Lotusbloem zou zijn geboren, dit zou ook de reden zijn waarom Boeddha vaak met of op een lotusbloem zou worden afgebeeld.